Installatie Kali op Raspberry Pi 2

Introductie van Kali

Kali is een penetration distro. Dit houdt in dat je hiermee kunt testen of je omgeving veilig is. Vooral door de IOT van tegenwoordig is dit wel handig om te weten. Meer info over Kali kun je vinden op www.kali.org

Installatie op een Raspberry Pi

Voor het installeren van Kali op een Raspberry Pi kun je van https://www.offensive-security.com/kali-linux-arm-images/ een sd-kaart image downloaden. Let op welke Raspberry Pi je hebt. Een aanrader is een SD kaart te nemen van minimaal 16 GB. Dit omdat OpenVas waar je mee kunt scannen te groot is voor een 8 GB kaart. Pak het image uit met 7-zip of een andere tool.

Voor het image op een SD kaart te zetten gebruik ik zelf een windows pc. Ik gebruik hiervoor Win32 Disk Imager


Kies voor het mapje naast device. Selecteer hier je Kali image wat je hebt uitgepakt en klik op Write. Nu zal het image geschreven worden naar het SD-kaartje. Als deze klaar is plaats je hem in de Raspberry Pi.

Start de Raspberry Pi op en log in met gebruikersnaam root en wachtwoord is toor.

Standaard wordt maar 8 GB gebruikt van het kaartje. Om dit te verhelpen is het makkelijkst om gparted te gebruiken. Dit is een grafisch tooltje voor disken. Helaas staat deze er niet op dus moeten we die installeren. Dit doe je door een terminal te starten en daarin apt-get install gparted te geven.

Daarna kun je gparted opstarten via commanline gparted.

In het scherm kun je de 2de partitie aanklikken en vervolgens de slider naar rechts schuiven. klik vervolgens op edit en dan apply all operations. Je disk zal nu het hele SD kaartje gebruiken.

Verdere info volgt nog.

Geef een reactie